Magneesium ja toitumine

Magneesium ja toitumine

Iga päev peaks sööma magneesiumirikkaid toite.

Tervislik elustiil on paljude jaoks igapäevaelus väga oluline: inimesed hoolitsevad oma keha ja toitumise eest. See peaks tagama ka magneesiumi piisava tarbimise.

Saksamaa Toitumisühing (DGE) ning Toidu- ja Toitumisamet (FNB)* soovitavad 300 kuni 400 mg magneesiumi päevas täiskasvanutele, olenevalt vanusest ja soost. Magneesiumivaegust võivad põhjustada tasakaalustamata toitumine (nt dieet, kiirtoit), toidu tööstuslik töötlemine või valmistamisviis, stress ja kehaline aktiivsus (sport).

*Food and Nutrition Board (FNB) at the Institute of Medicine of the National Academies (USA)

Magneesiumirikas toit

Toit sisaldab magneesiumi. Näiteks 100 g banaanis on 36 mg magneesiumi. See tähendab, et peaks sööma üsna palju banaane, et saada kätte 300 mg magneesiumi päevas. Kui magneesiumivajadus suureneb, on see veelgi raskem.

Lebensmittel

Magneesium: kogus toidus

Magneesiumisisaldus › 150 mg / 100 g
Nisukliid550 mg
Kõrvitsaseemned535 mg
Päevalilleseemned420 mg
Nisuidud308 mg
Šokolaad290 mg
India pähklid270 mg
Maapähklid163 mg
Riis (töötlemata)157 mg
Magneesiumisisaldus 50 – 150mg / 100 g
Kaerahelbed140 mg
Valged oad130 mg
Herned120 mg
Sepik90 mg
Nuudlid67 mg
Krevetid67 mg
Heeringafilee61 mg
Spinat58 mg
Madal magneesiumisisaldus ‹50mg / 100 g
Banaanid36 mg
Emmentaal 33 mg
Lõhe29 mg
Forell27 mg
Sealiha 22 mg
Veiseliha 21 mg
Täispiim12 mg
Jogurt12 mg

Magneesium – osa igapäevasest toitumisest

Olulise mineraali magneesiumi piisava koguse saamine nõuab tervislikku ja tasakaalustatud toitumist. Kui see osutub mõnes eluetapis võimatuks, soovitame täiendada oma dieeti kvaliteetse magneesiumitootega.